El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Tema

forn del passeig

El Forn del Passeig es consagra com la fleca que fa el millor pa de pagès català

Economia

Sis anys després d’erigir-se com la fleca que fa el millor pa de pagès català, el Forn del Passeig ha tornat a revalidar el títol. El Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) del Pa de Pagès Català ha tornat a determinar que l’empresa familiar que encapçala Miquel Guich és la que millor pa català fa de tota Catalunya. Un premi que l’ha valgut l’entrega d’una segona placa commemorativa i la recepció d’un xec valorat en 2.000 euros, els quals se sumen al palmarès on també figura el premi per fer el millor Pa de Sant Jordi de Catalunya 2021.

Continua llegint

El millor pa de Sant Jordi de tota Catalunya es fa a Sant Andreu

Societat

Premi rere premi. Si bé els veïns de Sant Andreu ja sabien que el millor pa de pagès de tota Catalunya es feia al Forn del Passeig, considerat un dels 80 millors forns de pa de tota Espanya, ara a les vitrines de l’establiment se’ls ha sumat un nou guardó. La casa, amb tres locals repartits per Sant Andreu de Palomar, ha guanyat el concurs ‘Millor Pa de Sant Jordi de Catalunya 2021’, que organitza l’Obra Social Ernest Verdaguer de la plataforma Panàtics, amb el suport de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers de Catalunya.

El forner Miquel Guich s‘ha tornat a imposar a la quarantena de companys de professió que han participat al concurs, després que el jurat hagi escollit a ulls clucs la seva proposta gastronòmica com la millor entre les millors. De fet, tots els concursants van haver de fer servir la mateixa recepta i ingredients, de manera que els jutges ubicats a l’Estació de França havien de valorar els productes finals pel seu aspecte, pes, tipus de tastat, tracte de fermentació i textura.

El segon classificat al concurs va ser el Forn Sistarè, ubicat a Reus i sota la comandància dels germans Sistarè, mentre que el tercer lloc l’ha ocupat Andreu Bertran, del Forn Mistral (Barcelona). Tal com ha destacat el president del jurat i creador del pa de Sant Jordi l’any 1988, Eduard Crespo, el nivell del certamen d’enguany ha estat molt alt i “cada vegada ho està més”.

Per últim, destacar que més de 450 pans del concurs han estat donats solidàriament a Barcelona Actua, El quiosquet de Déu i la Parròquia de Santa Anna, que els lliuraran a famílies amb pocs recursos.

Fotografia | Panàtics

Vés a dalt