El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Nans i capgrossos se citen a Sant Andreu en una trobada única

Cultura

Sant Andreu de Palomar ha acollit aquest dissabte una trobada excepcional de capgrossos i nans singulars de tota Catalunya. Organitzada per l’associació local que agrupa les diferents expressions de cultura popular, Germandat Andreuenca, la trobada ha volgut celebrar els 40 anys dels Capgrossos de Sant Andreu en el marc de la Festa Major.

 

L’aplec ha celebrat una cercavila pels principals carrers de Sant Andreu, amb música tradicional de cadascuna de les procedències de les figures, com ara Molins de Rei o Vilafranca del Penedès. De fet, fins i tot s’han recuperat comparses que feia anys que no sortien al carrer, com els Capgrossos del Poble Espanyol o la comparsa Visca Picasso.

Entre les desenes de convidats a la festa del senyor Sendra i l’Esperanceta (els capgrosssos de Sant Andreu), han destacat els Nanos de Xàtiva. Tal com han explicat des de la Germandat Andreuenca, aquests es tracten “d’una veritable joia del patrimoni festiu valencià que gairebé mai surt de la seva ciutat d’origen”. “Rara vegada han sortit més enllà de la seva processó de Corpus de la capital de la Costera”, han afegit.

Per tal d’aprofitar el viatge, les mateixes figures han passat a formar part de l’exposició ‘Fes-te teu Sant Andreu’ de la Fabra i Coats. En paral·lel, els Gegants de Xàtiva també han participat en la Cercavila de la Festa Major, en una posició preferent al seguici.

Els capgrossos arribats des de tot Catalunya s’han exhibit a la festa del senyor Sendra i l’Esperanceta // districte de sant andreu

L’objectiu de l’esdeveniment ha sigut celebrar “la riquesa de la nostra cultura popular”. De fet, tal com han assenyalat l’organització, els Capgrossos “sovint són uns elements oblidats rere els Gegants a les nostres festes”. Raó per la qual, enguany han volgut que tinguessin una jornada festiva pròpia.

Fotografia | Districte de Sant Andreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt