Les festes de Nadal sovint són sinònim d’hores i hores a la cuina. Un malson per a molts que avui en dia té solució sense haver de sacrificar el bon regust de boca que deixa un plat ben casolà. La recepta de l’èxit? Els canelons de la carnisseria Carn + Carn, ubicada al número 326 del carrer Gran de Sant Andreu. Uns canelons elaborats a l’obrador del local que, amb el pas dels anys, s’han convertit en tot un reclam entre el veïnat.
“Ens els demanen moltíssim a la botiga; és començar la Festa Major de Sant Andreu i la gent ja comença a preguntar-nos per les safates de canelons”, explica el responsable de Carn + Carn, José Íñiguez. En aquest cas, detalla, moltes famílies primer opten per provar-los dies abans de les festes i, un cop estan convençuts de la seva garantia d’èxit, en tornen a encarregar per a tota la família. “En fem centenars cada dia perquè és un producte que funciona”, afegeix.
Si bé els canelons sempre són un encert, enguany Carn + Carn ha presentat una novetat gastronòmica pels paladars més exigents: els canelons trufats. “Hem començat a treballar la carn amb una salsa de trufa italiana que és una delícia”, avança Íñiguez. De fet, assegura que moltes famílies ja els han començat a encarregar amb l’objectiu de despreocupar-se d’aquest àpat al llarg de Nadal.
Val a dir que són canelons 100% casolans i amb ingredients seleccionats. Per aquesta raó, i a diferència dels industrials de supermercat, no porten conservants afegits. “És comprar-los, gratinar-los i gaudir-los; sense cap mena d’esforç”, recalca Íñiguez.
En tot cas, i més enllà dels canelons trufats, Carn + Carn conserva els canelons de carn de vedella i de porc, així com la gran novetat de l’any passat: els canelons de pollastre, ceba caramel·litzada i formatge de cabra. “Ara ens trobem que bona part de la clientela no sap quins escollir i ja han començat a comprar per comparar sabors a casa”, relata.
En paral·lel, l’obrador de la carnisseria no ha abandonat ni de bon tros la resta de plats elaborats: “El cachopo segueix sent un dels nostres reis a la vitrina de la botiga; va córrer la veu entre els veïns i estem molt contents del ritme de vendes que ha aconseguit”. Tot plegat, perquè la recepta amaga el mateix secret que la dels canelons: un producte fet a mà, amb ingredients naturals i de primera qualitat. “Ara també hem començat a fer rulos de diferents sabors: de pesto verd, de pesto rosso, de crema pecorino, de bolets… aquesta campanya de Nadal la comencem carregats de novetats”, destaca.
Idees perfectes per no haver d’embrutar la cuina i que, a més, poden quedar complementades amb un segon plat de primera categoria: el porc rostit a baixa temperatura. Un plat gurmet que el mateix equip de carnissers s’encarrega d’elaborar durant 14 hores a 73 graus al forn. Segons confessen, la llibreta de comandes ja els ha començat a treure fum.