“Hi ha molta feina a fer, he de conèixer en profunditat el club i tinc confiança en la gent que ha estat fins ara”. Aquestes han estat algunes de les primeres paraules de qui serà el nou màxim accionista de la UE Sant Andreu, Taito Suzuki, l’empresari que va aterrar al Narcís Sala arran del patrocini de la seva empresa, Taica Corporation, a l’entitat quadribarrada.
Segons ha confessat Suzuki, les coses que més li van impactar tan bon punt va trepitjar el coliseum andreuenc van ser “l’afició i la proposta futbolística de l’equip”. Tanmateix, però, ha reconegut que tant a l’estadi, com als seus voltants, “hi ha molta feina a fer”. Una qüestió que ja ha expressat a la regidora del Districte de Sant Andreu, Marta Villanueva, en la trobada que han mantingut aquest matí de dijous.
“Ens agradaria millorar les instal·lacions; fer que la gent que ve al camp estigui més còmoda o tingui unes instal·lacions al nivell del club”, ha detallat. En aquesta línia, ha assegurat que el seu interès de compra radica no només en l’aposta pel futbol i el primer equip, sinó també per generar “un benefici” a la gent de Sant Andreu, sense concretar encara com.
Sobre la part esportiva, Suzuki ha evitat pronunciar-se sobre com vol liderar l’entitat i ha assegurat que aquesta mena de qüestions les deixarà en mans dels responsables tècnics. Pel que fa a l’arribada de jugadors japonesos, ell mateix ha admès que li agradaria veure un compatriota nipó triomfar amb la quadribarrada, “però el nostre objectiu és que triomfi el Sant Andreu”, ha subratllat.
Respecte a la por que pot generar la seva arribada a l’afició andreuenca, després de la tràgica etapa de Dinorah Santa Ana o de les experiències d’altres estrangers al futbol espanyol, ell mateix ha admès que no pot canviar les experiències, però s’ha mostrat convençut amb la idea que “cal mirar endavant”. “Sé que la UE Sant Andreu té molt valor per l’afició i la gent de Sant Andreu; [ambdues coses] són molt importants, per la qual cosa, si he de fer algun tipus de canvi, jo mai decidiré per mi mateix; sempre hi haurà un debat, una conversa o una consulta per veure com millorar el club i avançar”.
Pel que fa a la gestió de l’entitat, Suzuki ha avançat que delegarà responsabilitats en un nou grup de gestió. Tal com ha recordat, té una empresa al Japó que ha de “liderar i gestionar”. Tanmateix, no ha dubtat a abraçar la nova responsabilitat de sanejar la UESA: “Vull estabilitzar econòmicament el club i obrir una nova etapa”.
Segons el fins ara màxim accionista, Manuel Camino, Suzuki és la persona “ideal” perquè controli l’entitat: “Tothom voldria tenir un Suzuki en la seva entitat”, ha afegit. De fet, va ser ell mateix qui li va proposar la compra de les accions, després de rebutjar múltiples ofertes que li havien presentat perquè entenia que només volien “especular” amb el club. En acabar la roda de premsa, Suzuki ha rebut de mans de Camino la Medalla d’Or de la Ciutat que l’Ajuntament va concedir a l’entitat l’any 2009. “L’he tingut 13 anys guardada en el mateix lloc”, ha confessat qui es convertirà a partir d’ara en president institucional.
Fotografia | UE Sant Andreu