El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Les dues úniques castanyeres es consoliden per a aquesta tardor

Societat

Sant Andreu de Palomar tornarà a comptar amb les mateixes dues parades de venda de castanyes i moniatos al carrer. Així ho ha confirmat l’Ajuntament de Barcelona, després d’oferir el recompte d’establiments temporals amb llicència concedida. Mentre que a Sant Andreu repetiran les parades ubicades a tocar de l’estació de Fabra i Puig de Rodalies i la pista per patinar de Torras i Bages (en el xamfrà oposat a la sortida de metro), a escala de ciutat el nombre de llicències tramitades enguany ha caigut a mig centenar (després de la seixantena de rècord del passat 2023).

 

Val a dir, però, que els andreuencs que vulguin satisfer el seu anhel de menjar una paperina de castanyes o un moniato ben calent també podran anar a un altre punt de venda que queda a tocar de Sant Andreu. Aquest es tracta del que s’instal·larà a l’avinguda Meridiana a l’alçada de l’Hipercor, però tot just a la vorera del davant (barri de Vilapicina i la Torre Llobeta).

Les parades tindran permís per vendre el seu producte des de les 10 hores del matí, fins a les 21 hores, encara que poden decidir fer un horari diferent dins d’aquest marge, o no obrir cada dia. Tot i la davallada de castanyeres al carrer respecte a dècades enrere, també cal tenir en compte el fet que la tradició ha frenat la pèrdua de punts de venda d’anys enrere. Per exemple, a tota la ciutat l’any 2017 només van obrir 25 paradetes, mentre que aquest 2024 seran 46.

Pel que fa a les activitats organitzades per entitats, les tardes del 29 al 31 d’octubre a la plaça del Comerç la Germandat Andreuenca celebrarà la castanyada, amb balls de capgrossos, repartiment de castanyes i contacontes. En paral·lel, el mateix 31 d’octubre el Casal de Barri de Can Portabella també celebrarà la castanyada amb xocolatada i animació infantil a partir de les 17 hores.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt