El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Roger Giménez guanya el premi autor revelació al GiroCòmic

Cultura

El dissenyador i dibuixant resident a Sant Andreu, Roger Giménez, ha estat guardonat amb el premi Santi Navarro en la categoria d’autor revelació, a la 8a edició del GiroCòmic de Girona, pel seu llibre ‘Màrius Rumbeta Carmona: El far del temps’, editat per Amaníaco Ediciones (2023). Un volum de ciència-ficció, on el protagonista, Màrius Rumbeta Carmona, es dedica a investigar tota mena de successos paranormals.

 

En aquesta primera part de les seves aventures, en Màrius rep un encàrrec molt important per resoldre. Un cas on entren en joc la vida i la possible mort, tot entrelligat amb un element essencial en la vida del protagonista i el qual dona sentit al llibre: la rumba.

“En Màrius és la fantasia de crear un personatge com el Tintín, el Massagran o el Gil Pupil·la, i portar-los al meu terreny” ha explicat Giménez a L’Exprés de Sant Andreu. Tal com relata, el personatge vol recollir petites vivències del mateix autor, a la vegada que tracta d’encarnar aspectes com la catalanitat, la rumba o la cultura cinèfila.

Segos l’autor, el personatge principal va sorgir entre bromes, enmig d’un sopar amb amics preparant un viatge a Escòcia. De fet, els seus primers esbossos els va fer en unes estovalles. Durant el viatge va pensar en els diferents personatges, paisatges i trames que podia tenir la història, i dos anys més tard va decidir que volia fer-ne un còmic i publicar-lo.

En Màrius Rumbeta Carmona és una espècie d’alter ego de l’autor // GIROCÒMIC

Pel que fa al premi, el veí de Sant Andreu de Palomar ha explicat que s’ha sentit del tot sorprès pel fet de rebre aquest guardó, ja que mai s’havia imaginat dedicar-se seriosament al món del còmic i, encara menys, guanyar un premi on crítics professionals reconeguin la feina feta. Amb tot, assegura que a partir d’ara es veu capaç de tirar endavant amb altres projectes relacionats amb el món del còmic i també d’encarar una segona part del llibre que podria ser publicada a finals del 2025 i la qual ja té títol: ‘Màrius Rumbeta Carmona: El Sol d’Or’.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt