El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El Festival Dansat celebra dues dècades d’art en moviment

Cultura

El moviment, fet art. Del 19 al 27 d’octubre el Sant Andreu Teatre (SAT!) organitza la 20a edició del Festival Dansat amb un cartell d’efemèride. Després d’haver programat al llarg dels darrers anys tota una combinació de companyies emergents i de primera divisió, com La Veronal o l’andreuenca Thomas Noone Dance, enguany la cita torna a apostar per projectar la dansa local.

 

En aquesta edició, el Dansat queda distribuït en quatre funcions al SAT!, tres al carrer i dos tallers dins del projecte Aliansat amb la Fàbrica de Creació. L’objectiu: que el públic pugui gaudir de la dansa des de la butaca i des de l’espai públic, amb propostes que combinen la gratuïtat amb la compra d’entrada. De fet, l’estrena del festival estarà obert a tot el veïnat: aquest dissabte al migdia la plaça de Can Fabra acollirà una sessió gratuïta a càrrec dels alumnes del Grau Professional de Dansa de l’Institut Escola Artístic Oriol Martorell. L’espectacle d’exhibició comptarà amb dues peces de dansa contemporània i unes altres dues de clàssica.

Una de les novetats d’aquest 20è aniversari és l’aliança del SAT! amb el programa Ciutat Flamenco del Taller de Músics, el qual permetrà poder veure al teatre Tres Piezas, una peça del coreògraf barceloní José Maldonado, la mexicana Karen Lugo i el guitarrista Juan Gómez ‘Chicuelo’. En paral·lel, també destaca la jornada del Hop, la qual celebrarà una jornada oberta de dansa urbana al Bon Pastor diumenge 27 d’octubre.

De tornada a Sant Andreu de Palomar, cal posar de relleu la primera obra que acollirà l’escenari del SAT!: Porvenir, de Javier Arozena (també fruit del programa Aliansat). La peça forma part del projecte d’investigació i creació escènica de la companyia d’Arozena, amb el que busca explorar allò que està per arribar, situacions que es donaran pròximament, desposseint-les del seu sentit de futur, ancorant-les al present i a l’espai que les acull.

‘Tres piezas’, de José Maldonado, Karen Lugo i Chicuelo // taller de musics

Entre la resta de propostes que el públic podrà veure a la sala, destaquen RE., de Nadine Gerspacher i Arias Fernández (dissabte 26 d’octubre); i Scroll, de la companyia Unaiuna (diumenge 27). Pel que fa a la dansa a l’espai públic, dissabte 26 al migdia la plaça de Can fabra acollirà Out of line, de la companyia Kernel Dance Theatre, L’Hereu Riera, del coreògraf i ballarí andreuenc Pere Seda; i Until Death, de Carla Sisteré i Aaron Vázquez.

Per últim, destacar que al final de cada funció el públic podrà dialogar i debatre amb els artistes sobre les propostes presentades. Tot plegat, sota la moderació dels crítics del col·lectiu Recomana.cat.

Fotografia | Peça de l’Institut Escola Artístic Oriol Martorell // Barbara Ferreira

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt