La Cinètika enmig d’un nou pols polític. Aquest dimecres 19 de març, durant la Comissió de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona, el Partit Popular ha reclamat el desallotjament i enderroc dels antics cines Lauren per reconvertir-los en habitatge social. Segons el portaveu del PP a Barcelona, Juan Milián, en aquest espai “es fan activitats sense llicència municipal, com projeccions de pel·lícules, festes, concerts i fins i tot un gimnàs”.
Milián ha denunciat que “no podem permetre que un edifici que pot donar servei a la ciutat estigui en mans del col·lectiu okupa” i ha reclamat que l’Ajuntament “treballi amb els propietaris de l’immoble per rescatar-lo i convertir-lo en habitatge públic“, tenint en compte la greu necessitat d’habitatge que pateix Barcelona.
En resposta, el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, ha assegurat que el consistori no pot actuar directament, ja que “ara mateix l’Ajuntament no ostenta la titularitat ni la possessió de l’immoble, motiu pel qual són els propietaris els qui haurien d’iniciar la recuperació”. A més, ha subratllat que la situació legal de l’espai és “complicada” i que, de moment, es manté com una propietat privada.
El futur de La Cinètika continua en stand by, ja que la propietat està dividida entre diferents actors. Mentre el PP pressiona per un desallotjament immediat, el govern municipal es manté a l’espera d’una solució legal per a l’espai. En paral·lel, l’edifici, okupat l’any 2016, s’ha consolidat com un referent entre els moviments alternatius. Al llarg d’aquesta darrera dècada, els antics cines han passat d’estar abandonats a acollir múltiples activitats setmanals, ser seu de diversos col·lectius com el Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu o celebrar fins i tot festivals culturals. Tot plegat, des de l’autogestió de les persones que en formen part.