El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Les esquerdes de l’església obliguen a tancar el temple

Societat

L’església de Sant Andreu de Palomar, en estat crític. Després que la cúpula hagués de tornar a vestir-se amb una malla protectora derivat de les esquerdes que s’havien tornat a obrir aquest estiu, ara els problemes estructurals han acabat per escampar-se per tot el temple. Una circumstància que ha conduït a tancar l’edifici per raons de seguretat i traslladar l’activitat religiosa a l’Escola Fedac Sant Andreu.

 

Tal com ha explicat la parròquia en un comunicat, els tècnics han enllestit un estudi per valorar les noves esquerdes que s’han obert en algunes parets interiors de la nau. Unes patologies que, segons han detectat, han afectat de manera més important algunes parts que no pas d’altres de l’edifici.

Per aquesta raó, expliquen des de la rectoria, el retorn al temple s’haurà de fer de manera progressiva. La primera fase? A principis de novembre. Segons calculen, serà aleshores quan els feligresos podran tornar a ocupar la part central d’una nau que ja comptarà amb diversos elements de protecció i seguretat. “Això serà un procés llarg i no senzill, fet que ens demanarà per part de tots tenir paciència, comprensió i col·laboració”, emfatitzen.

En aquesta línia, apunten que, tant la parròquia, com l’Arquebisbat de Barcelona i diverses administracions públiques, ja han iniciat converses per buscar la manera de resoldre les patologies de l’edifici religiós. Una qüestió que, admeten entre línies, suposarà una important inversió de diners. De fet, cal recordar que la restauració de la cúpula de l’any 2020 ja va suposar una partida econòmica d’1,1 milions d’euros. Diners, però, que d’entrada no han servit per evitar un “deteriorament precoç” d’aquest element arquitectònic, segons van assegurar els tècnics.

Fotografia | Arxiu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt