El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Dues places amb jocs infantils quedaran cobertes amb tendals

Societat

Objectiu: evitar el sol estival. L’Ajuntament de Barcelona ha tret a licitació la instal·lació de nous tendals a dues places de Sant Andreu de Palomar, les quals precisament acostumen a estar molt concorregudes per infants. En concret, les pèrgoles funcionaran durant els mesos de calor a les places que hi ha a la sortida del metro d’Onze de Setembre (a tocar del Narcís Sala) i a l’interior d’illa del bloc de Cinca que queda més a prop del carrer de Palomar.

 

El consistori ha decidit donar prioritat a aquests dos espais per dotar d’ombra als infants que juguen habitualment en ambdues places: “Cobrir-los amb ombres és essencial per garantir el confort tèrmic dels infants, que són un dels col·lectius més vulnerables a la calor extrema”, apunten fonts municipals. De fet, s’han escollit aquestes places pel fet que són dos dels indrets de Sant Andreu on hi ha més radiació solar a les hores centrals del dia i on no es pot plantar arbres per les característiques de les places.

Tal com argumenten des de l’adminsitració local, el programa d’ombres té la voluntat de “dotar la ciutat d’espais i sistemes que redueixin la calor i millorin les condicions de confort tèrmic per garantir la salut de la ciutadania, especialment de la més vulnerable”. Segons expliquen, els tendals han de servir com a eina davant les cada cop més freqüents onades de calor: “Barcelona té molta ombra a través del verd urbà, però cal actuar i ampliar els espais amb ombra a l’espai públic”, afegeixen.

En total, la instal·lació del nou paquet de pèrgoles a tota la ciutat (les quals es col·locaran en un total de 54 parcs) compta amb un pressupost de 2,3 milions d’euros. En el cas de les pèrgoles que ja es van decidir instal·lar prèviament al parc d’Antoni Santiburcio de les Casernes i a la zona de jocs de la plaça d’Antònia Pich Santasusanna (al carrer de Bonaventura Gispert), aquestes ja s’ha adjudicat a Benito Urban SL a principis d’octubre i s’espera que estiguin en funcionament aquest proper estiu.

Fotografia | La plaça on hi ha la sortida de metro d’Onze de Setembre comptarà amb un dels tendals estacionals // TMB

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt