El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu rebrà 3,2 ME dels pressupostos participatius

Economia

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest octubre la posada en marxa de la segona edició dels pressupostos participatius. Un programa que permetrà als andreuencs decidir en quins projectes s’han d’invertir un total de 3,2 milions d’euros per al districte. Cal posar de relleu, però, que aquesta xifra és menys de la meitat dels diners que s’hi van destinar al districte el passat mandat (7,5 ME).

 

Tal com ha confirmat el consistori, els projectes s’hauran de desenvolupar en els propers quatre anys. Unes iniciatives que es decidiran en sessions presencials a tots els barris del districte, “per debatre i recollir les propostes”, apunten fonts municipals. Un cop superada la fase de proposta de projectes, al gener de 2025 es farà una valoració tècnica dels projectes presentats per avaluar-ne la viabilitat.

Serà aleshores quan la ciutadania podrà votar quines iniciatives considera més importants. En total, passaran a la fase final les 25 propostes amb més suport de cada districte, que es treballaran amb tècnics municipals. Ja més tard, serà l’abril del 2025 quan es votin les propostes finalistes mitjançant la plataforma decidim.barcelona o els punts de suport presencials. “Les propostes guanyadores s’executaran abans del 2027“, asseguren des de l’Ajuntament.

De fet, seran els tècnics els qui s’encarregaran de filtrar tots aquells projectes que siguin d’interès general, de competència municipal, que es puguin executar dins del mandat i que no siguin contraris a projectes ja aprovats, entre d’altres. Malgrat la retallada respecte als darrers pressupostos participatius, des de l’executiu asseguren que Sant Andreu rebrà la segona partida més alta de les deu pressupostades.

La trobada de debat a Sant Andreu de Palomar se celebrarà el dimarts 26 de novembre a les 18.30 hores al Centre Cívic de Sant Andreu.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt