El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Ateneu l’Harmonia celebra una dècada de vida social i cultural

Cultura

L’Ateneu l’Harmonia ha començat aquest setembre amb els actes de celebració de la seva primera dècada de vida. Un aniversari amb regust de victòria, després d’anys “de lluita per tal d’aconseguir un espai gestionat per les veïnes”, apunten des de l’equipament. Precisament, les activitats programades tenen com a objectiu retre “un homenatge a tots els anys de mobilització en què l’Ateneu nòmada posava les bases d’aquest projecte”.

 

Per aquesta raó, des de l’Ateneu l’Harmonia han decidit organitzar deu activitats prèvies a la gran festa del 5 d’octubre. Deu esdeveniments que s’estan duent a terme a diferents espais vinculats amb l’Harmonia, com ara el celebrat a principis de mes al Narcís Sala o l’actuació del passat divendres al Casal Catòlic.

Com no pot ser d’una altra manera, la música també ha copat bona part d’aquests actes de pre-aniversari. Per una banda, alguns residents de l’equipament i el grup Jester actuaran als Jardinets de Can Fabra el 26 de setembre; mentre que per l’altra, la Jam de Blues ja s’ha deixat escoltar a la plaça d’Orfila.

En paral·lel, l’organització també ha celebrat petites degustacions literàries a la llibreria La Tribu, on s’ha presentat “La princesa cavaller” de Sònia Moll. Una proposta que en breu quedarà complementada amb la taula rodona  sobre la privatització dels carrers, la cultura popular i la comunitat, amb la participació de les colles de diables locals, l’antropòleg Manuel Delgado i la Sindicatura de Greuges de Barcelona.

Els actes del cicle “10 anys, 10 espais” finalitzaran el 5 d’octubre amb la gran festa del desè aniversari de l’Ateneu L’Harmonia. Començarà al matí amb un taller de swing (11 hores) i el concert de Kill Fiction (12.30 hores). A la tarda, una cercavila (18 hores) amb els grups de percussió de l’Ateneu recorrerà els carrers de Sant Andreu i a continuació s’oferirà un còctel de teatre amb companyies de l’Ateneu (19 hores).

Després del sopar d’aniversari a càrrec de la Cooperativa La Tempesta (21 hores), hi haurà un espectacle de foc amb Diables de Sant Andreu i un brindis. La nit acabarà amb el concert de The Salsa Punk Orkestra i la música de CapriSessions DJ set. Des de l’Ateneu l’Harmonia recorden que tots els actes són gratuïts i d’entrada lliure.

Fotografia | Concert de l’Escola-Taller de Blues a la plaça d’Orfila // Ateneu l’Harmonia

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt