El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Harmonia exigeix a l’Ajuntament suport econòmic real a la gestió cívica

Economia

L’Ateneu l’Harmonia ha tornat a denunciar les condicions per renovar els convenis de gestió ciutadana que els ha presentat l’Ajuntament de Barcelona. Segons ha criticat la gestora de l’equipament de la Fabra i Coats, conjuntament amb desenes d’entitats i federacions de la ciutat, el pressupost presentat fa curt per poder continuar desenvolupant la tasca cultural i social que fan els equipaments gestionats per la ciutadania.

 

“Sembla que el model de l’organització comunitària ha topat, de nou, amb el model de ciutat aparador que es promou des de l’Ajuntament i per al que tot apunta sí que hi ha diners”, han denunciat des de l’Harmonia. En aquesta línia, asseguren que les condicions que els ha presentat el consistori per renovar els convenis de gestió dels equipaments són “inacceptables”, sobretot després d’haver hagut de fer mans i mànigues per encaixar en els seus comptes l’increment de “gairebé un 20% del cost de la vida”.

Segons argumenten, la rellevància de l’organització comunitària radica en el fet que serveix per donar cobertura a necessitats que, ni administracions ni mercat, cobreixen. Sota el seu punt de vista, “la cooperació de l’administració amb l’activitat associativa, veïnal i comunitària, és la forma d’estendre el suport quotidià” per a fer front “a les desigualtats i la complexitat social”. “Els equipaments de gestió ciutadana […] som projectes culturals i relacionals que contribueixen a aquesta transformació social cohesionadora; perquè som, no només, espais culturals o de trobada; som espais de vincle, de confiança, d’empatia, etc.”, sostenen.

En aquesta línia, critiquen que des de l’administració local es vulgui posar el focus en la qüestió econòmica, quan, a parer seu, “és una qüestió de quin model polític es vol implantar”. “La privatització de l’espai públic i la criminalització de l’ús que en fem amb l’aplicació d’estratègies populistes, racistes i discriminatòries com el Pla Endreça, és un exemple més de la línia que prenen les polítiques d’aquest ajuntament que mantenen un model de precarització dels serveis públics, de gentrificació i classisme”, contraposen.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt