El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Fàbrica de Creació busca artistes com a nous residents

Cultura

Amb l’inici del nou curs, la Fabra i Coats Fàbrica de Creació ha obert noves convocatòries de residències per a persones que vulguin desenvolupar la seva carrera en un entorn relacionat plenament amb les arts. Més concretament, el centre busca residents per a projectes artístics, projectes de música i per a iniciatives culturals.

 

Per a afavorir l’aprenentatge i desenvolupament dels projectes, la residència a més suposa poder fer servir gratuïtament els espais i serveis de la Fàbrica de Creació, així com l’acompanyament, mentoria i difusió de l’obra. De fet, només l’any passat es van acollir fins a 88 residents de les 254 candidatures que s’hi van presentar.

La convocatòria per a projectes artístics s’adreça a artistes d’arts escèniques i altres expressions de les arts del moviment i arts de carrer, arts visuals, cinema i audiovisual, art sonor, multimèdia, literatura i novel·la gràfica que a títol individual o col·lectiu tinguin un projecte. La residència té una durada mínima d’un mes i màxima d’un any. La data límit per a presentar la candidatura és el 7 d’octubre.

La convocatòria per a iniciatives culturals s’adreça a agents culturals, com gestors, productors, comunicadors, distribuïdors i altres professionals del sector cultural, i també té una durada d’un any. La data límit per a presentar la candidatura és el 14 d’octubre.

Per últim, la convocatòria per a residències de música s’adreça a artistes i formacions musicals que desenvolupen projectes de música i compta amb dues modalitats, mig i llarg termini. Les residències de més curta durada (d’un a tres mesos) s’adrecen a projectes que es trobin en una fase avançada de desenvolupament i que requereixin assajar abans d’una estrena, presentació o enregistrament. En paral·lel, les residències musicals de llarg termini (un any prorrogable) són per a artistes que requereixin explorar i desenvolupar la seva carrera. La data límit per a presentar la candidatura és el 21 d’octubre.

Ràdio Fabra // ajuntament de bcn

Més enllà del programa de mentories i les eines d’impuls i difusió que els facilitarà la Fàbrica de Creació, els residents també podran fer servir la Ràdio Fabra, participar en coproduccions impulsades per la Fabra amb altres entitats i festivals, testejar el seu projecte davant el públic en el marc del cicle Feedback, programar assajos oberts, formar part del Consell de la Fabra o participar al Seismes, la gran festa-happening dels residents de la Festa Major de Sant Andreu de Palomar.

Fotografia | Fabra i Coats – Fàbrica de Creació – Eva Parey

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt