El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu acollirà fins a 18 concerts de La Mercè

Cultura

D’entorn que tradicionalment mai ha acollit cap gran acte de la Festa Major de Barcelona, a esdevenir un dels escenaris principals. Del 20 al 22 de setembre el Festival BAM Acció Cultura Viva de La Mercè desenvoluparà a la Fabra i Coats i a la plaça de Can Fabra fins a 18 concerts. Una xifra que és la més gran des que aquest festival es va posar en marxa fa vuit edicions.

 

Cal posar de relleu que els artistes programats no formen part dels grans caps de cartell que toquen per les festes, sinó que representen al sector de la música alternativa. Per a aquesta edició s’han rebut al voltant de 600 propostes i una comissió ha escollit els 18 conjunts que tocaran a Sant Andreu. Músics que toquen des de rock, fins a l’electrònica, rap, pop o sons llatins.

El tret de sortida es donarà el divendres 20 de setembre a les 18 hores a l’escenari L’Harmonia de la Fabra i Coats. Fins a les 22 hores sonaran tres propostes que combinen el jazz i el RnB i la versió més moderna del pop (OKDW i Valentina & The Electric Post), juntament amb una proposta electrònica basada en el barroc (Electro Ma Non Troppo). Pel que fa a la plaça de Can Fabra, a partir de les 22 hores començaran les actuacions de Bravo, un aplauso para mi; l‘artista d’origen colombià, Meli Perea, i Las Bajas Pasiones.

De cara al dissabte, a partir de les 17.30 hores, l’escenari Fabra acollirà tres propostes experimentals que combinen sons electrònics i vocals (Carpa Negra, Kora i Vitu Valera), mentre que l’Escenari L’Harmonia a partir de les 18 hores es presentaran propostes eclèctiques com Sordida, Belén Natalí i Roko Banana. A més, durant tota la tarda a l’Espai Vertical les famílies podran participar en diferents tallers de cos i de cant.

Respecte a la nit de dissabte, a partir de les 22 hores el Festival tornarà a ocupar Can Fabra amb tres actuacions: la combinació de rap i jazz amb influències llatines de la veneçolana Cecé & The Soul Kitchen, a qui seguirà el pop fresc i trepidant dels osonencs Dan Peralbo i El Comboi. Per últim, Øbsidiaän tancarà la nit amb un drum&bass techno.

Finalment, el diumenge 22, altre cop a l’escenari L’Harmonia se celebrarà una trobada matinal per acomiadar el festival. Hi ha programats els ritmes afroamericans i les històries del colombià Oye Sebas; una actuació conjunta de hip-hop amb Suzanna, Wöyza, La Basu, Zeidah i Ms Maiko i, per acabar l’edició, el so i els ritmes d’arreu del món de Maracumbé.

Fotografia | Meli Perea // Festival BAM Acció Cultura Viva

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt