El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu estrenarà aquest curs el seu primer institut-escola públic

Societat

Inici de curs inèdit. Sant Andreu de Palomar tornarà a les aules aquest dilluns amb el seu primer institut-escola públic en marxa. El centre, batejat amb el nom de Vapor i Molí, serà el resultat de la fusió de l’Escola Molí de Finestrelles (antic CEIP Sant Pere Nolasc) i l’Institut Vapor del Fil (ubicat als barracons de Can Fabra).

 

Cal posar de relleu que aquest nou institut-escola se suma als 21 que ja existeixen a la ciutat (el 2017 només n’hi havia dos). Un model que, segons defensa el Consorci d’Educació de Barcelona, “afavoreix la continuïtat educativa“. En el cas del nou centre andreuenc, s’oferirà oferta educativa des del 3 fins als 16 anys (els alumnes que vulguin estudiar Batxillerat s’hauran de desplaçar a un altre centre).

L’Escola Molí de Finestrelles acumula anys adaptant les seves instal·lacions per poder fer efectiva la fusió amb un nou institut. De fet, l’AFA de l’escola va començar a treballar l’any 2019 en la transformació del pati per fer-lo més atractiu i naturalitzat (fins aleshores constava d’una pista de sorra i esplanades de ciment). A més, s’han connectat tots dos edificis mitjançant una nova pasarel·la i s’ha reorganitzat el seu interior per encabir les aules i els nous serveis de menjador, entre d’altres.

Fotografia | Equip de professionals amb què començarà a funcionar l’institut escola Vapor i Fil // @ievaporimoli

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt