El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Cúpula de la parròquia de Sant Andreu / DGM

Els tècnics detecten un “deteriorament precoç” en la cúpula de l’església

Societat

Marxa enrere. La cúpula de l’Església de Sant Andreu de Palomar torna a estar coberta amb una malla protectora, després que els tècnics que la controlen des de la seva restauració hagin detectat un “deteriorament precoç”. Tal com ha explicat en un comunicat l’Arquebisbat de Barcelona, els responsables de l’edifici s’han adonat que una part dels materials que es van fer servir ha envellit malament.

 

El mateix Arquebisbat assegura que la malla s’ha instal·lat de forma “preventiva” mentre s’inicien les actuacions necessàries. Segons informen, ara començaran a recopilar “tots els informes tècnics” per tal d’abordar la qüestió. A més, segons la institució eclesiàstica, totes les administracions que van participar en la seva restauració ja estan al cas de la problemàtica.

S’ha de recordar que la restauració de la cúpula va esdevenir una reivindicació històrica del teixit veïnal de Sant Andreu de Palomar. Si bé el primer conveni per restaurar-la data de 2006, no va ser fins a l’any 2019 que Generalitat, Arquebisbat i Ajuntament van signar un segon acord per repartir-se les despeses de l’obra, la qual es va adjudicar a Rècop Restauracions Arquitectòniques amb un pressupost d’1,1 milions d’euros. Després d’anys coberta per una malla, l’any 2020 la segona cúpula més gran de Catalunya va tornar a lluir al sostre de Sant Andreu. Una exhibició, però, que no s’ha allargat gaire en el temps.

Fotografia | Arxiu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt