El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Una carambola permetrà construir habitatge assequible a les Casernes

Economia

Acord “històric”. L’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) han tancat un protocol d’intencions per accelerar la construcció de centenars d’habitatges assequibles a les Casernes de Sant Andreu. El pacte és fruit d’una carambola entre les dues administracions, ja que, per una banda, l’Ajuntament podrà sumar 1.878 habitatges al seu parc públic no previstos fins a dia d’avui (els quals es repartiran entre Sant Andreu i Sants-Montjuïc) sobre els 23 solars que el CZFB li cedirà a 90 anys; per la seva banda, el Consorci s’assegurarà poder participar en el desenvolupament de nous pols del 22@ de Sant Martí.

 

En el cas de Sant Andreu de Palomar, el màxim benefici que n’extraurà el veïnat serà l’accelerada que viuran els darrers solars que han d’acollir habitatges a les Casernes. “La nostra obsessió és evitar que els joves marxin de la ciutat”, ha declarat en la presentació del pacte l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. En aquest sentit, també ha apuntat que la majoria dels pisos protegits es destinaran a lloguer.

Cal tenir en compte que, inicialment, aquests solars havien de ser destinats a acollir edificis de mercat lliure. Per tant, amb l’operació l’Ajuntament s’ha assegurat poder desenvolupar nous edificis que permetin donar un sostre digne i assequible a les persones que no poden accedir a l’actual mercat privat. Si bé els 185.000 metres quadrats que s’edificaran en total estan repartits entre Sant Andreu i La Marina del Prat Vermell, els primers a aixecar-se seran els de les Casernes. La previsió de l’alcalde és que les obres comencin entre 2026 i 2027 i s’inclouran part dels 97.000 metres quadrats addicionals que es destinaran a equipaments.

Respecte pels solars on es començarà a construir aquests pisos assequibles, el primer i més gran és el que dona façana al passeig de Santa Coloma, 36-40 (5.000 metres quadrats). En paral·lel, dos solars més de Palomar i del passeig de Torras i Bages també passaran a ser epicentre de grues i retroexcavadores.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt