El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Ajuntament climatitzarà quatre escoles aquest estiu

Societat

Obres en marxa. L’Ajuntament de Barcelona ha començat la instal·lació dels equips d’aerotèrmia que han de servir per climatitzar quatre centres escolars aquest 2024. Uns equips que han de permetre poder mantenir una temperatura més confortable a les escoles Can Fabra, Eulàlia Bota, Ignasi Iglésias i La Maquinista a partir de la propera tardor.

 

Tal com ha explicat en el darrer Consell de Barri la directora de Serveis de Llicències i Espai Públic del Districte de Sant Andreu, Carmen Castaño, des del Pla Clima s’ha decidit començar per aquestes quatre escoles pel fet que “ja tenen la instal·lació fotovoltaica feta i la instal·lació que permet la renovació de l’aire”.

L’únic cas de tots quatre centres que no té tota aquesta tecnologia és l’Eulàlia Bota, motiu pel qual les tasques d’instal·lació dels aparells de climatització suposaran un cost més elevat (772.000 euros). Pel que fa a la resta de centres, la inversió voreja els 300.000 euros en cada cas. En aquest sentit, destacar que tots aquests aparells estaran controlats per un centre de telecontrol remot situat al Consorci d’Educació de Barcelona.

Si bé al llarg d’aquest juliol i el proper agost s’executaran el gruix de les obres, amb els treballs interiors i exteriors, s’espera que quan comenci el curs només faltin per resoldre els darrers aspectes tècnics i legals. “Fins que no estiguin els aparells legalitzats, no es podran encendre”, ha avançat Castaño, qui preveu que aquest darrer vistiplau el podran tenir a l’octubre.

Per la seva banda, la regidora del Districte de Sant Andreu, Marta Villanueva, ha destacat el fet que els diners amb què es paguen els equips de climatització i la seva instal·lació provenen de la taxa turística. Respecte a les escoles que es veuran afavorides pel Pla Clima de cara al 2025, encara no hi ha cap llista pública.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt